Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

«Έλληνες ζωγράφοι από τη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας». Συνέντευξη Τύπου, Εγκαίνια, Ξεναγήσεις και Εκπαιδευτικά Προγράμματα

"Έλληνες ζωγράφοι από τη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας"
Επιμέλεια: Όλγα Μεντζαφού-Πολύζου

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 20:00 στο ΜΜΣΤ
Διάρκεια έκθεσης: 23.2.2010-9.5.2010

Συνέντευξη Τύπου : Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 12:00 στο ΜΜΣΤ

Ένα εκτενές αφιέρωμα στην Ελληνική τέχνη παρουσιάζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με επιλογές έργων που ανήκουν στη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Κίνησης των Πέντε Μουσείων της Θεσσαλονίκης (Αρχαιολογικό, Βυζαντινού Πολιτισμού, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Στη διοργάνωση συμμετέχει και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας που ως εστία πολιτισμού με έχει έντονη παρουσία στη πνευματική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης. Η κάθε επί μέρους έκθεση διαμορφώθηκε με επιλογές έργων που προσδιορίστηκαν σύμφωνα με το αντικείμενο του κάθε μουσείου.

Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα εκτεθεί ο κύριος κορμός της συλλογής έργων ζωγραφικής της Εθνικής Τράπεζας που καλύπτει όλο το φάσμα της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας από τον 19ο ως τον 20ο αιώνα. Η έκθεση αρχίζει με τα έργα των πρώτων χρόνων της δημιουργίας της συλλογής στα μέσα του 19ου αιώνα και καταλήγει στους καλλιτέχνες που γεννήθηκαν πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίοι στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 βρίσκονταν ήδη σε ακμή.

Έργα των Λύτρα, Γύζη, Ιακωβίδη, Βολανάκη, Παρθένη, Μαλέα, Γουναρόπουλου, Μπουζιάνη, Εγγονόπουλου, Χατζηκυριάκου Γκίκα, Μόραλη, Τσαρούχη, Σπυρόπουλου και άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα παρουσιάζονται σε μια μοναδική έκθεση που σκιαγραφεί την εξέλιξη της νεοελληνικής ζωγραφικής.

Το ΜΜΣΤ πραγματοποιεί ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης κατόπιν τηλεφωνικής συννενόησης.
Για περισσότερα: www.mmca.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: