Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ!!!!!


Τα «Ελληνικά Τέρατα» έρχονται για πρώτη φορά στη πόλη μας, επιστρέφουν δηλαδή σπίτι!

Η Beetroot Design Group, το γραφείο οπτικής επικοινωνίας από τη Θεσσαλονίκη,
που απέσπασε την υψηλότερη διάκριση στο χώρο του επικοινωνιακού design παγκοσμίως (red dot Agency of the Year 2011) και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης  Τέχνης παρουσιάζουν την έκθεση της Beetroot «Τα Ελληνικά Τέρατα» (“The Greek Monsters”), ύστερα από την τεράστια επιτυχία της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Αθήνα.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στον άξονα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας που στηρίζεται από το Τμήμα Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση “The Greek Monsters” δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της βράβευσης της Beetroot Design Group, για το «σταθερά υψηλό επίπεδο» του συνόλου του έργου της, με το red-dot Communication Design AwardAgency of the Year για το 2011.

Με αφορμή την εξαιρετικά σημαντική ελληνική πρωτιά, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα φιλοξενήσει «τα ελληνικά τέρατα» έως το Δεκέμβριο του 2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 8μμ.

Η έκθεση The Greek Monsters αποτελείται από εγκαταστάσεις, γλυπτά, ειδώλια, στένσιλ, ζωγραφικά γκράφιτι υπό μορφή σύγχρονων ζωφόρων, αλλά και «αόρατα» τέρατα που γίνονται αντιληπτά μέσω της τεχνολογίας, όλα εμπνευσμένα από την πλούσια ελληνική μυθολογία και σχεδιασμένα στον επινοημένο νέο-μελανόμορφο ρυθμό που η Beetroot ανέπτυξε ειδικά.

Τα εκθέματα συμπληρώνονται από υπομνήματα στα οποία,  αντί να παρατίθενται πληροφορίες για την προέλευση, την ιστορία ή την κατασκευή τους, παρουσιάζονται πρωτότυπα ποιήματα για τη φιλοσοφία ή την πρακτική που συμβολίζουν.

Με «Τα Ελληνικά Τέρατα» η Beetroot, επιχειρεί να αντιστρέψει -με χιούμορ- την κακή πολιτικo-οικονομική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και κυρίως στο εσωτερικό της χώρας μας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα οικουμενικές φιλοσοφικές βάσεις και πρακτικές του σύγχρονου design και της ανάπτυξης γενικώς. Χρησιμοποιώντας τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας με το διττό τους χαρακτήρα τόσο ως θύτες όσο και ως θύματα, τα “Greek Monsters” λειτουργούν ως τα πλέον σύγχρονα σύμβολα ενάντια στο ρατσισμό, την απλοποίηση και τον αποκλεισμό.

Σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα πολιτικά, οικονομικά, τα «ελληνικά τέρατα» είναι η πιο ξεκάθαρη αντιστροφή του ρητού «Φοβού τους Δαναούς…», εφόσον η αρνητική πρώτη εντύπωση κυοφορεί τελικά δημιουργία, αποφασιστικότητα και έργο.

Η έκθεση The Greek Monsters στοχεύει στο να φωτίσει την πιο θετική πλευρά της σύγχρονης Ελλάδας.

Το νου σας στα Τέρατα!



Διάρκεια έκθεσης: 1 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2012
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 10:00-18:00, Τετάρτη 10:00-22:00,
Παρασκευή 10:00-19:00, Κυριακή 11:00-15:00

Εγκαίνια: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012, 20:00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση καθώς και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
The Little Monsters” που τη συνοδεύουν, επικοινωνήστε με το:
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης, τηλ. 2310 240002, τηλ/φαξ 2310 281567

Δεν υπάρχουν σχόλια: