Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΜΗΔΕΙΑΣ ΔΟΚΙΜΕΣ στο ΜΟΥΣΕΙΟ με είσοδο ελεύθερη!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Θεατρική παράσταση στον εξωτερικό χώρο του μουσείου
ΜΗΔΕΙΑΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
αντί ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Ιουνίου, ώρα 21:30 στα γλυπτά του Φιλόλαου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Είσοδος ελεύθερη

Οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Θεάτρου στην κατεύθυνση υποκριτικής θα παρουσιάσουν την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 21.30μμ., στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το έργο: Μήδειας Δοκιμές.

Πρόκειται για μια συρραφή της Μήδειας του Ευριπίδη και της τριλογίας του Χάινερ Μύλλερ Ρημαγμένη Όχθη - Μήδειας Υλικό - Τοπίο με Αργοναύτες. Μέσα από αυτή την συνάντηση - συνομιλία του αρχαίου και του σύγχρονου, με κοινό παρονομαστή τον μύθο της Μήδειας, τονίζεται η πολιτική διάσταση της ιστορίας της προδομένης από τον άνδρα της βάρβαρης γυναίκας, που διευρύνεται και γίνεται η ιστορία μιας καταστροφής από ποιος ξέρει ποιον κατακτητή, η ιστορία της αλλοτρίωσης της ανθρωπότητας αλλά και εκείνη της τελικής αποτυχίας κάθε αποικιοκρατικής προσπάθειας.

Συντελεστές
Κείμενα:
Ευριπίδη Μήδεια, μετάφραση Γιώργου Χειμωνά
Χάινερ Μύλλερ, Ρημαγμένη Όχθη - Μήδειας Υλικό - Τοπίο με Αργοναύτες, μετάφραση Ελένη Βαροπούλου
Συρραφή – διδασκαλία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Μουσική: Κωστής Βοζίκης

Παίζουν: Χριστίνα Γεωργίου, Μπούμπα Γκαμπεντάβα, Πένυ Ελευθεριάδου, Σίσσυ Θεοφίλου, Μανώλης Καραγιαννόπουλος. Δανάη Κλάδη, Δέσποινα Κολτσιδοπούλου, Ζωή Λύρα, Αντιγόνη Μπάρμπα, Αναστάσης Παπαδόπουλος, Εύη Παπαδοπούλου, Αναστασία Σιωπίδου, Παναγιώτης Τόλιας, Νατάσα Χίντζογλου, Γεωργία Χουχούμη.

Χώρος: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (αίθριο)
Παραστάσεις: Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, στις 21.30.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑ 154
(ΔΕΘ-HELEXPO)
546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τ.: 2310 240002 , 2310 281212, Τ + F: 2310 281567, E: mmcart@mmca.org.gr Site: http://www.mmca.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: