Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πάει ...κινηματογράφο. Δύο νέες εκθέσεις στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στο Πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου δύο σημαντικές εκθέσεις που θα εγκαινιαστούν την ίδια ημέρα.


α)Η έκθεση BEYOND DRESS CODES στη Θεσσαλονίκη


Μετά την μεγάλη της επιτυχία στην Αθήνα, η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει στους εκθεσιακούς χώρους του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη τη θεματική έκθεση με τίτλο BEYOND DRESS CODES: Σύγχρονοι Σχεδιαστές διαλέγονται με την Ελληνική Παραδοσιακή Φορεσιά. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός μόδας Lydia Kamitsis.
Εγκαίνια: Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, 13:00/ Διάρκεια:4 Δεκεμβρίου 2010 – 9 Ιανουαρίου 2011β) Η έκθεση ΙΣΜΑΗΛ ΝΕΤΖΜΙ: «STILLS FROM UNMADE FILMS» (Φωτογραφίες από Ταινίες που δεν Έγιναν)

Η φωτογραφική έκθεση «Stills from unmade films» του Ισμαήλ Νετζμί/Ismail Necmi συνοψίζει μοναδικά την ξεχωριστή φιλοσοφία και αισθητική του τούρκου δημιουργού, ο οποίος έχει διακριθεί τόσο ως μέλος της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής όσο και της underground φωτογραφικής κοινότητας. Μέσα από ασπρόμαυρο φιλμ, και σε συνεργασία με τον συγγραφέα Σάμιουελ Γουίλιαμς, ο Ισμαήλ Νετζμί εξερευνά σε παράλληλο χρόνο τη διασύνδεση μεταξύ φωτογραφίας και λογοτεχνίας, ενώ παράλληλα φλερτάρει με τον σουρεαλισμό και το ακραίο, θολώνοντας τα σύνορα μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, μεταξύ τέχνης και αληθινής ζωής.
Εγκαίνια: Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, 15:00/ Διάρκεια: Σάββατο 4 - Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: