Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Heart! Δρόμοι της τέχνης. Αναπάντεχοι Χώροι...Στο πλαίσιο εορτασμού του Φεστιβάλ των Δημητρίων

9 έως 30 Σεπτεμβρίου... στη Θεσσαλονίκη

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο του του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί την πρόταση των Φίλων των Δημητρίων σχετικά με την έκθεση έργων της μόνιμης συλλογής του σε αναπάντεχους, καθημερινούς χώρους.


Περισσότερα από 70 έργα τέχνης πολλών διαφορετικών καλλιτεχνών, θεμάτων, τεχνικών, τοποθετήθηκαν σε 45 χώρους –αναφορά στα 45α Δημήτρια: τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία, αλλά και ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία, βιβλιοπωλεία. Ένας χάρτης θα οδηγεί τα βήματα του κοινού σε έναν μεγάλο και πρωτόγνωρο εικαστικό περίπατο. Η σύγχρονη τέχνη μέσα από τη συλλογή του ΜΜΣΤ θα συνυπάρξει για είκοσι μέρες μαζί με τις καθημερινές δραστηριότητες, ενώ, παράλληλα, ιδιωτικοί χώροι τέχνης και γκαλερί ανοίγουν τις πόρτες τους σε καταξιωμένους δημιουργούς.

Το μεγάλο εικαστικό δρώμενο αποδεικνύει ότι οι συλλογές των μουσείων αποκτούν νέα ζωή, όταν ανοίγονται στον δυναμισμό της πόλης και των πολιτών.

Οι αναπάντεχοι χώροι θα σας υποδεχτούν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010 στις 19.00. Τα βήματα θα σας οδηγήσουν στο τέλος σε δύο μουσικές σκηνές στο κέντρο της πόλης. Στην πρώτη σκηνή στο νέο κατάστημα Public, στη Στοά Χιρς μετά τις 20.00 θα εμφανιστούν οι The Gang, ενώ στη δεύτερη, που θα στηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στην οδό Ικτίνου 5 θα παίξουν μετά τις 21.00 οι Kappa και ο Αστέρης και οι Διάττοντες. Η πρόσκληση είναι όπως πάντα ανοικτή. Η καθημερινότητα της πόλης μας δεν είναι πια η ίδια!
Δείτε το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: