Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Επιστροφή για το ΜΜΣΤ...μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές!

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επιστρέφει από τις καλοκαιρινές διακοπές…


Συνεχίζεται:

Η Έκθεση «100 χρόνια Deutscher Werkbund 1907- 2007» μέχρι τις 3/10/2010 :

Μία έκθεση του Μουσείου Αρχιτεκτονικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου και του Ινστιτούτου Εξωτερικών Σχέσεων της Γερμανίας (IFA).
Τον Οκτώβριο του 1907 δώδεκα καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, μεταξύ των οποίων οι Peter Behrens, Josef Hoffmann και Richard Riemerschmid όπως επίσης και δώδεκα εταιρίες στο Μόναχο ίδρυσαν από κοινού το σύνδεσμο Deutscher Werkbund. Τα ιδρυτικά μέλη διατύπωσαν τον σκοπό του συνδέσμου ως εξής: «ο εξευγενισμός του έργου των επιτηδευματιών με τη σύμπραξη της τέχνης, της βιομηχανίας και της χειροτεχνίας μέσα από τη διαπαιδαγώγηση, την προπαγάνδα και την κλειστή τοποθέτηση απέναντι σε όλα τα σχετικά ζητήματα». Ο στόχος του «εξευγενισμού» με καλλιτεχνικά κριτήρια ολόκληρου του βιομηχανοποιημένου κόσμου «από το μαξιλάρι του καναπέ έως την πολεοδομία» (Hermann Muthesius) και της πολιτιστικής «διαπαιδαγώγησης» του πληθυσμού μέσα από «καλώς» διαμορφωμένα αντικείμενα προσδιόρισε το σύνολο του έργου του Werkbund έως και τα τέλη του 20ου αιώνα.

Μέλη του Werkbund υπήρξαν μερικοί από τους διασημότερους γερμανούς καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα.

• Έργα από τη μόνιμη συλλογή του ΜΜΣΤ 

 
Η μόνιμη συλλογή του ΜΜΣΤ περιλαμβάνει περισσότερα από 1.800 έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης. Στο ΜΜΣΤ εκτίθεται ένα σημαντικό τμήμα της μόνιμης συλλογής με έργα των Ακριθάκη, Απέργη, Θεόφιλου, Τάκη, Ζογγολόπουλου, Θόδωρου, Παπακωνσταντίνου, Τσαρούχη, Warhol, de Saint Phalle και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Περισσότερα προσεχώς

 
Ώρες λειτουργίας: Τρ, Πε, Σα 10.00-18.00, Τε 10.00-22.00, Πα 10.00-19.00, Κυ 11.00-15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: