Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Σαχλοκουβέντες στο ΜΜΣΤ...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαχλοκουβέντες - Three Occasional Pieces


του Σάμουελ Μπέκετ


από την ομάδα τέχνης Oberon
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010, ώρα 21:00 στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ Μ.Μ.Σ.Τ.Η ομάδα τέχνης Oberon παρουσιάζει την παράσταση «Σαχλοκουβέντες - Three Occasional Pieces» του Σάμουελ Μπέκετ .

Πρόκειται για τρία μονόπρακτα του Ιρλανδού συγγραφέα (A piece of monologue, Rockaby, Ohio impromptu) που δημοσιεύθηκαν μαζί το 1982 με τον τίτλο Three Occasional Pieces.

Έργα φαινομενικά διαφορετικά, που όμως κινούνται γύρω από κοινές θεματικές. Ένας αφηγητής ανιχνεύει το «μέσα σκοτάδι», μια γυναίκα λικνίζεται προς την ακινησία και το τέλος, ένας αναγνώστης και ένας ακροατής εμπλέκονται σε μια ιδιότυπη ιεροτελεστία ανάγνωσης. Η απώλεια, η εμμονή της επανάληψης, η μνήμη, η αναζήτηση διεξόδου αλλά και η παραίτηση είναι μοτίβα που επανέρχονται στα τρία έργα «ξανά και ξανά».

Ανάμεσα στα τρία μονόπρακτα παρεμβάλλονται και στίχοι από ποιήματα του Μπέκετ, γραμμένα μεταξύ 1976-1978, που ο ίδιος αυτοσαρκαστικά χαρακτήρισε «σαχλοκουβέντες» (Mirlitonnades).

Είσοδος: 15 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό)

Ταυτότητα της παράστασης

Συντελεστές παράστασης

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Αλέκος Σπυριδάκης

Σκηνικά-Κουστούμια: Μαρία-Δήμητρα Βέττα

Επιμέλεια παραγωγής & κουστουμιών: Βούλα Ορφανίδου

Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης

Σχεδιασμός φωτισμών: Στράτος Κουτράκης

Διανομή: Μελίνα Τριανταφυλλίδου, Μαρία Ριστάνη, Διονύσης Καραθανάσης

Οι στίχοι που ακούγονται από τις «Σαχλοκουβέντες» είναι σε μετάφραση του Γ. Βίλλιου

Η ομάδα τέχνης Oberon
Η ομάδα τέχνης Oberon δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και απαρτίζεται από τους Αλέκο Σπυριδάκη, Διονύση Καραθανάση, Μαρία Ριστάνη και Μαρία-Δήμητρα Βέττα. Συνδετικός κρίκος όλων είναι η αγάπη για την τέχνη, αλλά και η ανάγκη για δημιουργία και φαντασία. Η παράσταση– Three Occasional Pieces του Σάμουελ Μπέκετ είναι η πρώτη δουλειά που παρουσιάζει η ομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: